Načítavam...
Metóda vyšetrenia: Imunoblot Typ vzorky: Sérum

Potravinová precitlivenosť môže vyplývať zo zvýšenej priepustnosti tenkého čreva, pretože niektoré zložky potravín môžu častejšie prechádzať cez črevnú stenu a dostať sa tak do krvného obehu. V dôsledku imunitnej reakcie sa tvoria protilátky IgG proti nepatogénnym antigénom z potravy a vznikajú imunokomplexy. Vo všeobecnosti sa takto vzniknuté imunokomplexy eliminujú imunitným systémom pomocu mononukleárnych fagocytov. Ak však tvorba imunokomplexov prekračuje kapacitu imunitného systému, tak sa usadzujú na stenách malých ciev a môžu spôsobiť alebo zvýšiť lokálny zápal. Bunky imunitného systému (napr. lymfocyty, mastocyty) spôsobia uvoľnenie vazoaktívných mediátorov, čoho výsledkom je migrácia zápalových buniek do okolitého tkaniva. S tým sú spojené rôzne symptómy a ochorenia súvisiace s potravinovou precitlivenosťou. Tie zahŕňajú ochorenia gastrointestinálneho traktu (napr. syndróm dráždivého čreva, Crohnova choroba, ulcerózna kolitída), reumatická artritída, dermatitída, astma a migréna. Imunologická kaskáda vyvolaná IgG vzniká často s určitým časovým oneskorením (niekoľko hodín až dní po požití jedla). Vyšetríme vám nasledovné potraviny: jačmenná múka, glutén, ovsené otruby, ražná múka, pšeničná múka, špaldová múka, pohanková múka, kukurica, proso, ryža, hovädzina, sliepka, bravčovina, beta-laktoglobulín (kravské mlieko), kazeín, kravské mlieko, slepačí žĺtok a bielok, kozie mlieko a syr, ovčie mlieko a syr, losos, tuniak, zmes kreviet a garnátov, treska, horčicové semienka, arašid, mandľa, vlašský orech, kakaový bôb, lieskový orech, mrkva, pór, pažitka, zmes fazúľ (zelená fazuľka, biela, fazuľa obyčajná), zemiak, paradajka, zmes hríbov (hliva ustricová, šampiňón, húževnatec jedlý a kuriatko jedlé), cesnak, zmes cibúľ a cibuľa a šalotka), zmes kapusty (brokolica, kapusta biela, kel hlávkový), zmes citrusov (citrón, pomaranč), figa, zmes vinič (modré a biele hrozno, hrozienka), sladký zemiak, tekvica hokkaido, zmes kvasníc (pivovarské kvasnice a pekársky kvások), med, káva, čierny čaj, sója, šošovica, ľanové semienko, jablko, kivi, banán.

Cena: 75,00 €

Máte záujem o toto vyšetrenie?

Napíšte nám a my sa vám ozveme!


    Typ odberového materiálu, pravidlá pred odberom, transport a uskladnenie

    Ako odberový systém sa používajú skúmavky so separačným gélom. Vzorky séra sú stabilné 8 hodín pri teplote 20-25°C, 14 dní pri teplote 2-8°C a zmrazené vzorky séra na -20°C sú stabilné 6 mesiacov.

    Referenčné hodnoty

    trieda 0: ≤ 7,5 RU (negatívne)
    trieda 1: 7,51 - 15,0 RU (negatívne)
    trieda 2: 15,01 - 25,0 RU (slabo pozitívne)
    trieda 3: 25,01 - 50,0 RU (pozitívne)
    trieda 4: > 50,01 RU (silno pozitívne)