Alergia je definovaná ako zvýšená schopnosť organizmu reagovať na cudzie látky, ktoré sú normálne neškodné. Na vznik alergie okrem genetickej predispozície majú vplyv aj iné faktory, ako sú expozícia alergénu, výživa, existujúce chronické ochorenia alebo akútne vírusové infekcie. Najčastejšie sa alergia prejavuje ako hypersenzitívna reakcia 1. typu, pri ktorej sa tvoria špecifické IgE protilátky. Už krátko po kontakte s alergénom sa prejavujú príznaky alergie (napr. začervenanie alebo svrbenie pokožky, opuch očí a pod.). Preto aj tento typ reakcie označujeme ako okamžitá reakcia. Alergény môžu prenikať do tela vzduchom alebo sliznicami v tele (inhalačné alergie) alebo požitím (potravinové alergie). Inhalačné alergie môžu spôsobovať aj potravinové alergie prostredníctvom skrížených reakcií s komponentami rastlinných potravín. Napr. u pacientov s alergiou na peľ brezy sa často vyskytuje aj alergia na jablko, mrkvu, zeler, lieskový orech, zemiak alebo kivi. Za tieto skrížené reakcie môžu oligosacharidové bočné reťazce, ktoré sú naviazané na proteínovú štruktúru alergénov. Označujú sa ako CCD markery skríženej reakcie. Vyskytujú sa u veľkého množstva alergénov rastlinného alebo živočíšneho pôvodu. Z dôvodu podobnej štruktúry ako alergény môžu spôsobovať silné skrížené reakcie medzi alergénmi. Ich pozitivita komplikuje interpretáciu pozitívnych výsledkov v rámci diagnostiky alergie in vitro. V súčasnosti existujú tzv. CCD blokátory, ktoré sa pridávajú do séra za účelom vyviazania CCD epitopov, čím sa zabráni skríženej reakcii medzi alergénmi. EUROLINE profil bielkoviny kravského mlieka obsahuje špecifické protilátky IgE proti týmto alergénom: f2 kravské mlieko, f76 alfa-laktalbumín, f77 beta-laktoglobulín, f78 kazeín, f334 laktoferín, e204 hovädzí sérový albumín (BSA), CCD marker.
Cena:
44,00 €
Máte záujem o toto vyšetrenie?
Napíšte nám a my sa vám ozveme!
Typ odberového materiálu, pravidlá pred odberom, transport a uskladnenie
Ako odberový systém sa používajú skúmavky so separačným gélom. vzorky séra sú stabilné 8 hodín pri teplote 20-25°c, 14 dní pri teplote 2-8°c a zmrazené vzorky séra na -20°c sú stabilné 6 mesiacov. pred odberom treba vysadiť antihistaminiká minimálne 7 – 10 dní !
Referenčné hodnoty
trieda 0: ≤ 0,350 kU/l (negatívne)
trieda 1: 0,351 - 0,700 kU/l (slabo pozitívne)
trieda 2: 0,701 - 3,50 kU/l (pozitívne)
trieda 3: 3,501 - 17,00 kU/l (pozitívne)
trieda 4: 17,01 - 50,00 kU/l (silno pozitívne)
trieda 5: 50,01 - 100 kU/l (silno pozitívne)
trieda 6: > 100 kU/l (veľmi silno pozitívne)
Indikácia VšZP
1; 3; 7; 8; 18; 22; 40; 48; 140; 154; 156
Indikácia Dôvera
18; 40; 48; 140; 154; 156; u detí do 3 rokov 7; 8
Indikácia Union
1; 2; 3; 7; 8; 18; 40; 48; 140; 154; 156
Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení používame technológie, ako sú súbory cookie. Robíme to na zlepšenie zážitku z prehliadania a na zobrazovanie (ne)personalizovaných reklám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracúvať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže mať nepriaznivý vplyv na niektoré funkcie a vlastnosti.
Funkčné
Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.